maanantai 14. syyskuuta 2015

Ruukutuspöytä puutavaran jämistä

Podin pari päivää flunssaa sohvan pohjalla, kolmantena päivänä en enää jaksanut. Oli pakko vähän (ihan vaan vähän) nikkaroida jotain. Meillä on muutama kuormalava, joista pitäisi tehdä jotain ja siitä se sitten lähti.


Sain yhdestä lavasta sahattua pöydälle kaksi päätyä ja sitten naputtelin paneeleista kannen ja alahyllyn. Tämä oli tämmönen "helppo ja nopee".Olen miettinyt, miten kalkkivellillä "maalatulle" puulle käy sateessa...... Ei varmaan kovin hyvin, mutta nyt nähdään miten sille ihan niinkuin tarkalleenottaen käy. Sivelin pöydän sammutetusta kalkista tehdyllä vellillä, jolla kalkitsin aiemmin kanalan sisäseinät. Luulisin että raakalaudassa kalkki pysyy ihan hyvin, kun pöytä on räystään alla, mutta kannen paneeleista se varmaankin kuluu pois. Katsotaan sitten keväällä mikä on tilanteen vakavuus ja mitä keksin ratkaisuksi. 

Ainakaan tämä käsittely ei maksanut juuri mitään. Kalkkia minulla on 40 kg säkki ja siitä kului ehkä kolme desiä. Siihen lisäsin pari desiä vettä. Arvioisin käsittelyn hinnaksi parikyt senttiä.

Kalkkivelli on jännää, kun se jää levittäessä läpikuultavaksi. Se on luonnonvalkoista märkänä, mutta kuivuttuaan jo yksi kerros tekee peittävän ja kirkkaan valkoisen pinnan. Alla on kuva, jossa paneelit on juuri käsitelty. 


Lopputulos on katseen kestävä. Siivoilin samantien pihalta ruukkuja ja ämpäreitä sieltä täältä. Ehkä romuista saa vähän kauniimpia kun ne keskittää yhteen paikkaan, kuin että ne lojuu ympäri pihaa...

Aamuisin tiskaan kanojen juoma-astiat ja laitan uutta juotavaa vesihanasta. Lyhtyyn laitoin valot ja ajatuksena olisi että vesipisteelle saisi siitä vähän valoa sitten kun aamuisin on hämärää. Saa nähdä miten mun idea valaisevasta lyhdystä käytännössä toimii, joudunko ottamaan joka tapauksessa otsalampun.

Yksi mun pikkuapureista kuvassa ihmettelee "mistä tuo tuohon tuli!?" - Apulaiset keskittyy hyvin paljon kaikkeen muuhun kuin mun nikkarointiin, niillä on niin paljon tärkeää puuhaa omasta takaa. Niin saattaa yks pöytä tulla äkkiä yllätyksenä.
Kopallinen inspiraatiota on myös Facebookissa!
Käy tykkäämässä, niin saat uusimmat jutut uutisvirtaasi.2 kommenttia:

 1. Hieno poyta vahalla rahalla ja tyolla!
  Pitaisikin kerata ymparilla lojuvia lavoja ja yrittaa koota niista jotain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa pitää silmät auki :) Lavoista saa kyllä tehtyä helposti vaikka mitä. Sisälläni piilevä romunkeräilijä on suunnitellut iskeä jonnekkin purkutyömaalle ja hamstrata purkupuuta kärryllisen..... En ole tohtinut vielä myöntää itsellenikään, saatikka ehdottaa ääneen tällaista... Mihin mää ne edes varastoisin? - Mutta voi miten helppoa, halpaa ja inspiroivaa olisi sen jälkeen nikkarointi.

   Kiva kun jätit kommentin, Lisay.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...