perjantai 31. maaliskuuta 2017

Lumoavan kaunis luontokohde Prahassa

Kävin syksyllä pidennetyn viikonlopun verran Prahassa, enkä olisi uskonut millaisen vaikutuksen Tsekin luonto voisi minuun tehdä. Praha kaupunkina oli kaunis ja viihdyin hyvin. Noin tunnin ajomatkan päässä Prahasta oli kuitenkin jotain niin lumoavaa, että sitä on vaikea sanoin kuvailla: UNESCOn suojelema geopuisto Bohemian Paradise.


Kävimme puistossa päiväretken, jonka aikana patikoimme noin 10 km lenkin puistossa. Ehdimme nähdä yhden päivän aikana huikaisevan kauniita paikkoja. Tämä on ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista joissa olen koskaan käynyt.


Kuvien jälkeen kerron kuinka tänne paratiisiin löytää ja miten reissuun kannattaa varauta.Vuokrasimme siis auton Prahasta ja ajoimme Turnovin kaupunkiin noin 90 km. Reitti on helppo ja kun pääsee Prahan kaupungin alueelta pois, on liikenteessä helppo luovia. Myös bussilla pääsee Turnoviin, mutta matka kestää melko kauan. Turnovissa suunnistimme kohti parkkipaikkaa, josta lähti merkittyjä patikointireittejä puistoon. Parkkipaikka löytyy linkistä tai google mapsista hakusanalla Parkoviště pod Valdštejnem, Turnov. Kartta alueen reiteistä kannattaa hakea Prahan tai Turnovin turisti-infosta. Puistoon pääsee myös muista suunnista, puiston reunoilla on majoituspalveluita ja ehkä jostain saa myös ruokaa, mutta puistossa ei juurikaan ole palveluja, joten kannattaa varata riittävästi evästä ja juotavaa mukaan. Myöskään vessoja tai roskiksia puistossa ei ollut, silti puisto oli erittäin siisti.


Reitit olivat pääosin erittäin helppo kulkuisia. Korkeuseroa toki oli ja välillä oli jyrkkiäkin kohtia ja portaita, mutta ainakin kolme neljäsosaa kulkemastamme matkasta oli leveää ja helppokulkuista polkua tai tietä. Eri pituiset merkityt reitit ristesivät niin, että niistä pystyi valitsemaan itselleen sopivan matkan. Patikoinnin lisäksi paikka soveltuu erityisen hyvin kalliokiipelyyn.


Jos mieli halajaa Suomen rajojen ulkopuolelle, voin ehdottomasti suositella Bohemian Paradisea luontomatkakohteeksi omatoimisille reissaajille. Sinne on helppo lähteä vaikkei reissukokemusta olisi kovin paljon.


Kevään kunniaksi tulen julkaisemaan pari luontokohdetta myös Keski-Pohjanmaan alueelta piakkoin. Sisustus- ja rakennusrintamalla täällä raksuttaa paljonkin, mutta tapahtuu varsin vähän. Palaan projektien äärelle, täällä blogissa sitten kun on jotain valmista. Sillä välin voitte tutustua suunnitelmiin ja tunnelmiin instagramin puolella :) Nähdään siellä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...