torstai 14. elokuuta 2014

Emännänkaappi

Tämän emännänkaapin olen ostanut ihan ensimmäiseksi kunnostettavaksi huonekalukseni. Silloin äidilläni oli ollut vastaavanlainen emännänkaappi jo vuosia ja siskolleni oli hankittu kaappi silloin, kun siskoni muutti kotoa. Sitten tuli minun vuoroni saada omani, siitä on kenties kahdeksan vuotta. Sen jälkeen vielä pikkusiskonikin on saanut omansa, joten nyt on kaikilla perheen emännillä omat kaapit. 

Tällaisia astiakaappeja on eri versioita paljon olemassa, niiden paikka on ollut perinteisesti keittiössä ja ne ovat toimittaneet astiakaapin virkaa. Joissakin on ulosvedettävä leivinlauta, niinkuin omassani, joissakin lasiovet yläkaapissa. 

emännänkaappi, astiakaappi

Ostaessani oman kaappini, se oli hirvittävän tummalla ruskealla maalattu ja todella tunkkaisen oloinen siinä asussaan. Yläkaapin ovien ja leivinlaudan etulevyt jouduin uusimaan. Silloin maalasin kaapin vaalean vihreäksi ja se olikin hyvin piristävä väri opiskelija-asunnoissa. Muutama vuosi sitten maalasin kaapin kuitenkin uudelleen ja valitsin väriksi Tikkurilan värikartan "ajopuu"-sävyn. 

Tällä hetkellä kaappi palvelee kirjahyllynä ja vaatekaappina. Vaatekaapiksi se onkin vallan loistava! Lisäksi ulosvedettävää leivinlautaa voi käyttää apupöytänä.

Edit: Löysin kuvan siitä, miltä kaappi näytti aiemmassa lookissaan! - tosin kuvasta puuttuu laatikot, jotka olivat tuolloin vielä muuttomatkalla. 2 kommenttia:

  1. Mäkin haluun tollasen... Mutta mihkä mä sen laitan. Rupeen nyt oikein kunnolla miettimään ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vain järjestelykysymys ;) Tällähetkellä näistä yritetään kiskoa välillä aika suuriakin summia, että kannattaa vähän tehdä hintavertailua. Sen verran näitä tulee kuitenkin vastaan, ettei tarvitse sitä ensimmäistä pakosta ostaa, jos vaan on malttia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...