sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Halkaistu pöytä

Ikkunan alla meillä oli ongelmallinen paikka. Jotain siinä kuului olla, mutta ainakin tumma expedit oli kaikkea muuta, kuin oikea huonekalu siihen. Siinä se kuitenkin oli rumentamassa maisemaa.Mietin pitkään, millainen taso tai lipasto ikkunan alla pitäisi olla. Joku mihin saa kukkia. Sen tulee olla kapea, ettei se tee sohvan ja ikkunan väliä liian ahtaaksi. Sen pitää olla leveä, ettei tarvitse miettiä sijoittaako sen lähemmäs nurkkaa vai expeditin paikalle.


Sitten minulla tuli mieleen pieni pöytä, joka oli kirpparilta hankittu hätäpäissään terassille entiseen asuntoon, kun tarvittiin terassille ihan-mikä-tahansa-pöytä. Se oli jäänyt nyt tarpeettomaksi ja ajelehti yläkerran aulassa. Sahasin pöydän halki ja kiitin taas itseäni siitä, että ostan tukevia huonekaluja. Pöytä on puolikkaanakin riittävän tukeva ilman lisävahvistusta.

Ennen sahaamista mittasin pöydän ja piirsin viivat, joita pitkin sahaaminen onnistui helposti. Sahaamiseen käytin pistosahaa ja tavallista käsisahaa, jota jouduin käyttämään apuna parissa kohdassa, johon pistosahan terä ei riittänyt.Pöytä sopii kahdessa osassa täydellisesti ikkunan alle. Se on juuri oikean mittainen, riittää koko ikkunan leveydelle. Myönnän, että nyt minulla oli myös tuuria mukana, että pöytä oli näin sopiva.

Kiinnitin pöydänpuolikkaat suoraan seinään pienillä kulmaraudoilla pöydän kannen alapinnasta.
Nyt ikkunalla on useampia viherkasveja ja keväällä siihen mahtui esikasvatukseen muutama kurkun taimi.

halkaistu pöytä, puolipöytä, diy, tuunaus11 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea ja siisti toteutus!

  VastaaPoista
 2. Todella hieno ja osuva tuunaus!!! Hyvin keksitty ja sopii kuin tehty tuohon paikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jos vaikka tarvittiin taitoakin, niin oli mulla myös tuuria, että tuo sattuikin olemaan noin täydellisen sopiva. Just ikkunan levyinen :)

   Poista
 3. Siis tää on ihan superidea! Piti heti esitellä Jannellekin. Houkuttelen sen mukaan tähän hommaan ja saan kohta oman version ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, mää haluan sitten nähdä lopputuloksen! :) pitääpäs pitää sun blogia silmällä...

   Poista
  2. Kunhan ensin saan puhuttua sen Jannelle tarpeelliseksi ;)

   Linkki on nyt ylhäällä. Viittaan kyllä sitten tänne, jos laitan blogiin :)

   Poista
 4. tämä on khyllä tosi hyvä idea ja lopputulos on kerrassaan upea :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...