keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kohteita Keski-Pohjanmaalla: Kirppiskierros Ylivieskassa

Kesällä on kotihiirenkin kiva lähteä kotoaan katselemaan maailmaa, ihan eri kuin talvella! Ajattelin kesän kunniaksi Kohteita Keski-Pohjanmaalla -sarjaa, jossa esittelen muutaman kesäkohteen lähialueilta. Juuri sopivasti, kun olin valmistelemassa tätä kirjoitusta, sattui silmään Yle Keski-Pohjanmaan uutinen (klik), jossa todetaan että lähimatkailu on nyt vastatrendi massaturismille:
"Kiireen keskellä pysähtymisen ja hiljaisuuden kokemuksia halutaan yhä enemmän. Matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola puhuu ekoluksuksesta, jossa matkataan lähelle ja viivytään pitkään. Ollaan luonnossa, maaseudulla tai vaikkapa kaupungissa. Nautitaan läsnäolosta."
Ensimmäisenä kohteena vinkkaan seudun kenties parhaasta kirpputorista, joka toki on tutustumisen arvoinen paikka ihan ympäri vuoden. Loppupuolella kirjoitusta vinkkaan myös pari muuta hyvää kirppistä Ylivieskasta, jotka kannattaa koluta samalla kierroksella.

Kirppis Ruusunen on tasokas itsemyyntikirpputori Ylivieskassa. Haluan esitellä Ruususen siksi, että olen ollut ostavana asiakkaana kirpputorin alkuajoista lähtien (2-3 vuotta) ja nyt yllätyin - oikeastaan minut lyötiin ällikällä - kuinka huippu kirppis on myös myyjän näkökulmasta!

Kirjoituksen vastineeksi en ole saanut mitään, kirjoitan esittelyn siksi, että lukijat saisivat kesämatkavinkkejä ja tietoa myös siitä, että kirppiskulttuuri on tottavie kehittynyt!

Kuvan lähde: http://kirppisruusunen.fi/

Ruususen kirppis on valoisa ja siisti, se ei aina ole kirppisten kohdalla itsestäänselvyys. Tavaran vaihtuvuus on kokemukseni mukaan nopeaa. Asiakkaita on aina liikkeellä, se on erityisen tärkeä jos aikoo myydä tavaraa. Ylivieskan kirpputorikulttuuriin kuuluu sunnuntai aukioloajat se on minun arvioni mukaan yksi menestystekijä Ylivieskan kaikille kirppiksille.

Ruususen kirppiksen osoite on Valtakatu 13, Ylivieska (kartta kirjoituksen lopussa) ja aukioloajat ovat
ma-pe 10-18
la 10-15
su 12-16
Ruususella on yli 200 pöytäpaikkaa ja sen lisäksi omat reilun kokoiset osastot huonekaluille, vanhalle tavaralle, rompetavaralle, valaisimille, isoille matoille, tauluille, verhoille ja päiväpeitteille. Arvokkaille tavaroille löytyy vitriini.

Kirppiksen yhteydessä on kahvilapalvelut, lasten leikkipaikka ja lastenhoitotila sekä "äijäparkki" jossa matkaseura viihtyy hetken aikaa kirjoja ja lehtiä lueskellen.

Ruususella on myös facebook-sivu, jossa on ajankohtaiset uutiset ja kuvia myytävistä tavaroista. Facebooksivulle löydät tästä (klik)

Kuvan lähde: https://www.facebook.com/Kirppis.Ruusunen

Kuvan lähde: http://kirppisruusunen.fi/

Kuvan lähde: http://kirppisruusunen.fi/

Kuvan lähde: http://kirppisruusunen.fi/

Kuvan lähde: http://kirppisruusunen.fi/

Asia joka minut viimeisimmäksi yllätti positiivisesti, on pöytien varausjärjestelmä. Pöydän voi varata netistä haluamalleen ajankohdalle ja pöydän myyntiä voi seurata netin kautta. Hintalapuissa on viivakoodit, jotka takaavat sen, että myynti tilitetään aina oikealle henkilölle - unohtuneet tai eksyneet tavarat eivät tility seuraavalle pöytävuokraajalle vaan kirjautuvat sille, kenelle tavara on hinnoitellessa kuulunut.

Pöytävuokra oli toinen asia, joka minut yllätti. Viikon vuokra on vain 25€ ja lisäviikot 20€. Tällähetkellä on myös kesätarjous: kaksi viikkoa 35€! Todella kilpailukykyinen hinta seitsemän päivän myyntiviikosta.Ja ne pari muuta hyvää kirpparia kesäkierroksen kohteeksi:

Citykirppis-Wanhan Tavaratalo on myös itsemyyntikirppis, valoisa ja siisti tämäkin. Kahvilapalvelut löytyy myös tältä kirpparilta. Wanhan Tavaratalon  facebooksivulle pääset tästä. Osoite on Kiskotie 5, Ylivieska ja aukioloajat ovat
ma-pe 10-17:30
la 10-15
su 12-15
Kuvan lähde: https://www.facebook.com/pages/Citykirppis-Wanhan-Tavaratalo/156883584353435?fref=tsJuurakon kirppis - itsemyyntikirpputori tämäkin - on keskustassa aivan lähellä Ruususen kirpputoria. Tälläkin kirppiksellä on kahvila. Juurakon kirppiksellä on myös kohtuullisen aktiivinen facebook -sivu, sinne pääset tästä (klik)
Osoite on Juurikoskenkatu 4, Ylivieska ja aukioloajat ovat
ma-pe 10-17:30
la 10-15
su 12-15
Kuvan lähde: https://www.facebook.com/pages/Juurakon-kirppis/328791593821251?fref=ts

Kesäinen kirppiskierros Ylivieskaan on siis suunniteltu! Ei muuta kuin matkaseuraa kyselemään ja reissuun. Voin taata, että teette löytöjä :)


3 kommenttia:

 1. Nytpä pääsin matkailemaan niillä suunnilla, vaikka täällä ollaankin useamman sata kilometriä etelämmässä! Kiitos kivasta postauksesta :) Tuolla vieskojen suunnilla tunnutaan järjestettävän myös pihakirppiksiäkin joka kesä. Ystäväni asuu niillä nurkilla ja heillä on juuri useamman perheen yhtespihakirppis, jossa paistellaan munkkejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiva juttu, toivottavasti teillä on mukava reissu näille nurkille! Täällä on kyllä tosi kova pihakirppisbuumi just tänä kesänä, on asuinalueittain ja kylittäin tosi isojakin pihakirppistapahtumia (jopa noin 50 pihaa/tapahtuma!) seassa myös pieniä ja yksittäisiä pihakirppiksiä. Joka viikonlopulle löytyy kyllä ohjelmaa ja jos ei olisi muuta tekemistä, niin voisi olla melkein niillä töin, että kiertää pihoja :) Hyvin kuluis ainakin viikonloput.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Tuolla Wanhan tavaratalossa olen joskus käynytkin, mutta syksyn tullen vapaalla on kivaa kierrellä kirppareita.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...