maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kohteita Keski-Pohjanmaalla: Tyynelän Tonttula

Tiedättekö, mitä tontut tekevät kesällä? Tyynelän Tonttulassa se selviää. Siellä asuu kymmeniä tonttuja ympäri vuoden. Tonttula on tunnelmallinen vierailukohde joulun alla, jos etsii joulumieltä, mutta kesällä tunnelma on toisenlainen - silti yhtä vaikuttava!
Tyynelän Tonttula on 1700-luvun pihapiiri, johon kuuluu useita rakennuksia, mm. asuinrakennuksia, talli ja aittoja. Näissä rakennuksissa asustavat ja työskentelevät tontut. Pihassa on siis yhteensä kymmenen ovea, joista tonttujen elämää pääsee kurkistamaan.

Tontut on käsin tehtyjä ja jokainen on oma persoonansa. Jokaiselle on annettu nimi ja kasvonpiirteet ovat yksilölliset. Kaikki ovat omalla tavallaan hurmaavia! Miljöö koostuu museoesineistä ja ennesaikaisesta tunnelmasta. Pihassa on siis paljon nähtävää antiikista ja vanhoista asioista kiinnostuneille.

Alla on kuva päätonttulasta.


Tonttula sijaitsee Luodon kunnassa, Kokkolan eteläpuolella. Kokkolasta matkaa on noin 20 km ja Pietarsaaresta 15 km. Osoite on Västerbyvägen 238, 68560 Eugmo. Tonttula on auki heinäkuun loppuun saakka joka päivä klo 11-18 ja sen jälkeen jälleen joulukuussa. Sisäänpääsymaksu on 7e/aikuinen ja 3e/lapsi.

Tyynelän tonttujen kotisivu löytyy tästä, klik ja facebook-sivulle pääset tästä, klik. Facebooksivulta löytyy paljon lisää kuvia mm. myytävänä olevasta antiikista ja näytillä olevista antiikkileluista. 

Tonttulassa on myös kahvila ja antiikkipuoti. Antiikkipuodin tarjonnasta jäi mieleen suuri valikoima verhoja, joissa oli käsinnyplättyjä upeita pitsejä. Kaikki oli aitoa vanhaa. Myös tontut ovat myynnissä.Tonttula on siis avoinna heinäkuun ajan ja harmikseni huomasin, että heinäkuu on jo pitkällä. Nyt siis kannattaa suunnitella kesäinen retki tonttulaan pian! :)

(Tonttulan kotisivuilla toki mainitaan, että Tonttula on avoinna myös muina aikoina sopimuksesta.)  
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...