sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Villasukkaa ja lapasta


Tämän vuoden puolella on tullut kudottua parit sukat ja yhden lapaset. Nyt meneillään on hieman haastavampi työ, nimittäin neuletakki. Elämäni ensimmäinen. Tässä on instagramista poimittu maistiainen siitä - lopputuloksen ja ohjeen esittelen myöhemmin, kun työ on valmis.


Valmistakin on kuitenkin tullut. Steppilangasta kudoin itselleni jo kevättä varten samanlaiset sukat, kuin kummitytölle jouluksi. Ne ovat tosi sopivat ainoana sukkana tai ohuen sukan päällä tennarissa. Austermannin Steppilangassa on AloeVeraa ja JoJoba-öljyä, joten niitä kannattaakin pitää ainoana sukkana. Tekee kuulemma silminnähden hyvää jalkapohjien iholle.

Kudoin ne varpaasta varteen kaksi sukkaa kerrallaan, joten sain steppilangan lopun käytettyä hyödyksi viimeistä metriä myöten. Puikot olivat siis Addin 2mm paksut ja 100 cm pitkät pyöröpuikot. Silmukoita oli 48 per sukka.

En vieläkään opetellut aloittamaan kärjestä molempia sukkia yhtä aikaa, vaan tein ensin toisen kärjen sukkapuikoilla, sitten toisen kärjen ja siirsin vasta sitten pyöröpuikoille. Helpompi aloittelijalle näin.Jämälangoista kudoin äidilleni lapaset, joitä hän toivoi nahkakinttaiden alulapasiksi. Käytin Suri alpakkalankojen loput, ja niistä tuli ihan uskomattoman pehmeää ja lämmintä pintaa. Punainen lanka on Alpakka Silkeä, joka on sileämpi, ei ihan niin suloinen tässä tapauksessa, mutta melkein. Nämä tein myös kaksi kerrallaan, samoilla Addin pyöröpuikoilla. Kahta kerrallaan tehdessä saa myös jämälangat tehokkaasti käyttöön ja lapasista tuli samanlaiset.

Myös yhden miesten sukat olen tehnyt, nämä ihan seiskaveikasta ja tavalliseen tapaan sukkapuikoilla: ensin toinen ja sitten toinen. Ne ovat minulle luonnollisesti aivan liian suuret :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...