keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Keittiö - Arjen keskus

Tänään päästän teidät kurkkaamaan paremmin meidän keittiöön. Se on suurinpiirten saman näköinen, kuin muuttopäivän jälkeen, eli sinne ei ole tehty oikeastaan mitään sen jälkeen kun tavarat on kannettu sisään. Muutama ongelmakohta siellä kuitenkin on, joihin kaipaisin muutosta.

Eli vastoin projektiblogini perusideaa, tällä kertaa esittelen vain lähtötilanteen, en lopputulosta.


Keittiön hyvät puolet ja toimivat ratkaisut:
Alaosassa on pääasiassa laatikoita, ei kaappeja. Nurkassa on kaappi, mutta se on sopiva määrä. Meillä säilytetään laatikoissa paljon kuiva-aineita ja säilykkeitä ym. ruokatarpeita. Laatikot on niille käytännöllisiä.

Ylhäällä astiakaapissa on kivat maitolasit.

Tiskikone on hieman tavallista korkeammalla. Sen alapuolelle mahtuu laatikko, joka on sopiva pakasterasioille ja kertakäyttöastioille.

Plussana pidän myös sitä, ettei keittiössä ole turhaa kaappitilaa. Liika on liikaa ja kerää vain turhaa roinaa. Erityisesti kuivauskaappi tuntui aluksi pieneltä, mutta nyt olen tyytyväinen siihen, ettei sinne mahdu pesiytymään kippo- ja kuppiarmeijaa.

Keraaminen liesi on helppo pitää puhtaana, verrattuna perinteiseen lieteen - tosin induktioliesi lienee vielä helpompi.

Valot kaapistojen yläreunassa on kätevät.

Ongelmat:
Suurin murheeni on pöytätason alla oleva kolo, jossa on vain hylly. Alle kertyy jotain ihmekamaa, eikä hylly ole käytännöllinen. Ei sitten yhtään.

Keittiön pikkuikkuna kaipaisi verhoja, mutta siihen ei käy samanlaiset kuin muualla keittiössä ja olohuoneessa. En ole keksinyt sopivia, joten siinä ei ole verhoja lainkaan.

Tähän mennessä en ole ajatellut, että keittiöön tarvitsisi mattoa, mutta nyt kun katson näitä kuvia, näyttää lattia aika paljaalta. Näin talven tullen sitä alkaa muutenkin kaivata lämpimämpää tunnelmaa. Eli muutaman päivän olen miettinyt, millainen matto keittiöön sopisi?Tässä siis vaatimaton keittiömme. Jos heräsi ajatuksia, jätä kommentti! :)

8 kommenttia:

 1. aivan ihanat verhot, mistä ne on hommattu??? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Verhot on Vallilan Mandariini -kuosia. Anttilasta olen ostanut kankaan ja itse ommellut kapat, mutta tuota saa myös valmiina kappana ja valmiina sivuverhona.

   Poista
 2. Vaatimaton? Höpsistä! Tyylikäs ja selkeä on, tykkään :)

  Kun kerran kysyit ajatuksia, niin.. :) Saisikohan tuohon avonaiseen alatilaan pelkät kaapin ovet, samaa sarjaa tietysti kuin keittiökin? Tai viinikaappi. Tai leveä viinipulloteline. Tai pyörälliset "hyllyvaunut" tason alle ja verho eteen. Tai upotettu lipasto, jos sattuisi löytymään juuri sopivan kokoinen ja tyylinen?

  Pikkuikkunaan laskosverho, jonka väri jokin Mandariini-kuosin sävyistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä ajatuksia, Taru :)
   Laskosverho tosiaan sopis hyvin...sen taidan siirtää suoraan ostoslistalle!

   Keittiöstä ei tiedetä, minkä valmistajan se on, en elättele kovin suuria toiveita että löytyis samanlaisia ovia, mutta pitäis vaan joskus ottaa asiaksi kysellä.

   Viinikaapissa vois säilyttää niitä tyhjiä pulloja siististi :D Täydet meillä ei säily ;)

   Sain kyllä vähän nyt kipinää ottaa tuon keittiön hommaksi, kiitos kommentista! :)

   Poista
 3. Kaunis on keittiö, niin rauhalliset värit ja kivoja pieniä yksityiskohtia.
  Minähän kuvittelin heti tuohon lattialle sellaisen kauniin pyöreän virkatun maton, jollaisista itse tykkään kovasti :) Kenties valkoisena, vaikken tiedä onko se keittiön lattialle välttämättä paras värivalinta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, meillä onkin sellainen matto tuossa ruokapöydän ja olohuoneen välimaastossa! Ei aivan näy näissä kuvissa. Ei kylläkään valkoinen mutta vaalean harmaa ja tykkään kyllä kovasti itsekin noista virkatuista :) ...joten testasinpa sitä keittiön puolelle, mutta ei se sitten kuitenkaan jotenkin näyttänyt hyvältä... :/ Jotenkin se sekoitti liikaa, tykkään selkeästä...siksi mietin, että jos pöydän alle laittaisi tummahkon maton, niin se selkeyttäisi... Sitä pitäis alkaa joskus kokeilemaan, että näkis ja että tietäis minkä kokoinen sen pitäis olla...

   Poista
 4. Selkeä ja kaunis keittiö :) Tykkään kovasti..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...