sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Hieman erilainen saunamaailma

Pääsin joulusaunaan hieman erilaiseen saunamaailmaan <3 Vanhemmillani tehtiin saunaremonttia viime keväänä ja esittelen teille nyt lopputuloksen.

Vanhempieni saunaremontin ja meidän ulkosaunan rakentamisen vuoksi saunan sisustukset on ollut nyt pitkään luupin alla. Kaikkien lukuisten sisustuskuvien jälkeen olen voinut vain todeta, että melko vähän on vaihtelua niissä saunoissa, joita sisustuspalstoilla esitellään. Mutta nyt näette jotain erilaista - erilaista sekä pohjaratkaisultaan että sisustukseltaan.

Tila on jaettu neljään osaan, joista ensimmäinen on puku- ja vilvoitteluhuone. Seuraavaksi astutaan kauneudenhoitotilaan, josta pääsee sekä löylyhuoneeseen, että perällä sijaitsevaan suihkutilaan.

Aloitetaan vilvoittelutilasta
Lämpöpatteri on koteloitu piiloon.
Ensimmäisen oven takana on kauneudenhoitopiste tilassa, josta pääsee löylyhuoneeseen ja suihkuun. Lasitiilinen suihkuseinä pitää suihkusta tulevaa lämpöä ja kosteutta suihkun puolella. Välitila tasoittaa lämpöä ja välioven vuoksi puku- ja vilvoitteluhuone pysyy viileänä ja kuivana.

Suihkutilassa kaksi seinää on kaakeloitu, mutta löylyhuoneen ja suihkun välinen seinä on paneloitu ja siinä on iso lasitiili-ikkuna.


Löylyt saadaan puilla lämpiävästä kiukaasta.

Remontin lähtökohtana oli 25v. vanha sauna- ja pesutila lähes alkuperäisessä asussaan. Remonttia tehdessä on pyritty säästämään se, mitä vanhasta on käyttökelpoista ja hankkimaan uutta kierrätettynä, jos siihen on mahdollisuus.

Remontissa uusittiin koko tilan lattian laatoitus ja löylyhuoneessa lauteet ja panelointi. Valaistus laitettiin kokonaan uusiksi. Suihkuun laitettiin uutta laattaa seiniin. Suihkun, kauneudenhoitotilan ja pukuhuoneen seinien paneelit ovat vanhat, mutta käsitelty nyt ruskealla sävyllä. Lasitiilet on hankittu kierrätyksestä. Kalusteet ja somisteet on kirppareilta tai perittyjä.

Mitäs mieltä olette, eikö tässä ole jotain erilaista? Omasta mielestäni persoonallisuus ja tunnelma ovat täällä erittäin onnistuneita.Remontin toteutti Taneli Manninen ja Pauliina Salmela, sisustussuunnittelusta vastasi remontin tekijät sekä Elina Salmela.

4 kommenttia:

 1. Kiitos jakamisesta, on todellakin ihanan persoonallinen! Mainioita ideoita ja tunnelmaa täynnä. Raikkaan erilainen kaikkiin "katalogi-saunoihin" verrattuna. Tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä, Taru :) Kiva kuulla, että onnistuin välittämään tunnelman!

   Poista
 2. Tosi erilaista :) Eikä missään nimessä huonossa mielessä.. Ja toi saunan ovi on muute tosi upee.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! :) Oven kuvioista menee kunnia mun äidille. Mattoveitsellä oli ne leikannut tuollaiseen himmennyskalvoon... vai mitä se nyt onkaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...