lauantai 13. joulukuuta 2014

Keittön jouluinen matto


Syksyllä esittelin meidän keittiön ja silloin mietin, millainen matto keittiöön sopisi.  Tähän mennessä keittiössä ei ole ollut mattoa lainkaan, mutta kun tein parin viikon mittaisen testin varastosta löytyneellä matolla, en ehkä enää osaa olla ilman mattoa. 

Keittiö on kuitenkin aika hankalan kokoinen - tai sitten mattojen standardikoot on hankalia! Mielestäni parhaiten pöydän alle sopii 180x180 cm kokoinen matto. Silloin jääkaapin eteen ja tiskialtaan eteen jää sopivasti paljasta lattiaa näkyville ja kokonaisuus on sopusuhtainen. Tuolien taakse pitää riittää mattoa niin, että tuolit on maton päällä myös silloin, kun niissä istutaan. Mutta mistä löytäsin oikean kokoisen maton? 

Kävin kokemassa pari mattokauppaa, mutta totesin tilanteen tässä kaupungissa jokseenkin toivottomaksi. Sitten sain idean. 

Ostin (riskillä) kuusi mattoa, jotka olivat 90x60 cm. Harsin niistä aina kaksi yhteen, niin että sain kolme pitkää mattoa 60x180 cm. Matoista ei juurikaan huomaa, että ne on harsittu kahdesta pienemmästä. Sitten asettelin kolme mattoa niin, että ne menevät hieman päällekäin. Lopputulos on kohtuullisen hyvä.  

Taidan harkita tätä joulun yli - toimiiko, eikö toimi.... Joulun aika menee kyllä tällä virityksellä. Tarvittaessa voin ensi jouluksi purkaa matot erilleen ja käyttää johonkin muuhun. Mutta hankinko joulun jälkeen useamman maton vai etsinkö epätoivoisesti 180x180 cm kokoista? Jos jatkan useamman maton taktiikalla ja laitan ne reunoistaan toistensa päälle, ei leveydellä ole niin väliä, kunhan pituus on 180 cm. Kuulostaa paljon helpommalta, kuin löytää juuri oikean kokoinen (edes nettikaupoista).


Mallailua ennen harsimista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...