keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Avohyllyt DIY-asenteella


Ateljeessa uudistukset jatkuu. Kävin hakemassa neljä metriä liimapuulevyä ja rakentelin avohyllyä ateljeen seinälle. Ja sininen väri löytyi oman kaapin jämämaaliosastolta.
Tarve lähti siitä että olen hamstrannut kankaita enemmän kuin olen ommellut ja tuunattavia tekstiilejä enemmän kuin olen tuunannut... Ateljeessa on vain yksi askartelu- ja ompelutavaroille varattu kaappi ja se alkoi pullistella liitoksistaan. Kaapin olenkin esitellyt aiemmin täällä: Inspiraatiokaappi.

Mietin, onko avohyllyt oikea ratkaisu kankaiden säilytykseen. Olisin halunnut lasiovellisen vitriinikaapin, mutta huoneessa on jo kaksi kaappia, kolmas olisi ollut liikaa. En halua haudata kankaita kaappiin, josta niitä ei näe. Haluan inspiroitua niistä, jotta saisin joskus myös ommeltua niistä jotain. Avohyllyt muistuttavat minua siitä, että olen jo ostanut monia ihania kankaita ja että niitä ei ole tarkoitus säilyttää missään kaapin perukoilla vuosikymmeniä. Sama pätee tuunattavien osastoon - ne ovat avohyllyillä vai ohikulkumatkalla. Saa nähdä miten tämä minun mentaaliharjoittelu toimii käytännössä :)

Ostin siis 2 kpl valmista 30cm leveää ja 2 metriä pitkää liimapuulevyä sekä neljä hyllynkannaketta. Sahasin levyt kahteen osaan pistosahalla. Lisäksi tarvitsin kulmarautoja, pari naulauslevyä ja ruuveja.

Maalasin hyllyt ja kannakkeet jämämaaleista tekemälläni miksauksella, joka osoittautui tosi ihanaksi sinisen sävyksi! Maalatessa käytin pientä telaa, maalasin yhden tosi ohuen kerroksen. Se peitti puun värin, mutta on kuitenkin kevyen näköinen ja jättää puun syyt aavistuksen verran näkyviin.


Tuin hyllyt päädyistä hyllynkannakkeilla ja nurkan kohdalta kulmaraudoilla. Kulmaraudat tukevat hyllyjä tosi hyvin ja vierekkäin tulevat hyllyt kiinnitin vielä toisiinsa naulauslevyllä. Varmasti pysyy.

Kankaat omissa pinoissaan, tuunattavat omissaan. Inspiraatiokaappiin tuli sen verran tilaa, että perustin sinne tilkkulaatikon. Tuolinreuhka mahtuu asumaan hyllyjen alla niin kauan kun joudun sitä nurkissani katselemaan. Keskeneräiset työt kuuluu koriin höyläpenkin päätyyn.

Ja siitä sitten vain valitsemaan, mitä tänään tekisin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...