maanantai 16. kesäkuuta 2014

Inspiraatiokaappi

Ateljeeksi kutsumassani huoneessa meillä oli tavanomainen kiinteä kaappipari, jossa oli vain tanko. Emme tarvinneet tämän tyyppistä kaappia, sillä meillä on riittävän tilava vaatehuone. Kaapin pohjalle alkoi uhkaavasti kertyä kasa tavaraa.....

Tarvitsin askartelutarvikkeilleni käytännöllistä säilytyspaikkaa, joten kaapista oli muokattava sopivampi pienelle tavaralle. Halusin kaapista kuitenkin myös jotain muuta, kuin tavaran säilytyspaikan. Halusin, että kun avaan kaapin, saan myös annoksen inspiraatiota samalla, kun välineet sen toteuttamiseen olisivat käden ulottuvilla.


Rautakaupan alehyllystä olin löytänyt ehkä maailman ihanimman tapetin, joka olisi kuitenkin seinässä minun makuuni vähän liikaa. Se pääsi nyt käyttöön.

 


Tapetoin kaapinovien sisäpuolet tapetilla. Käytin aivan tavallista tapettiliimaa. Maalasin kaapin sisäpuolelta vaalen turkoosilla kalustemaalilla. 

Teetin hyllylevyt rautakaupassa mittojen mukaan. Ne sai hakea valmiiksi sahattuna. Maalasin hyllylevyt tummalla turkoosilla (...ja kuten kuvasta näkyy, oli saman aikaisesti meneillään muutama muukin projekti...)
Yläosan hyllyt ovat noin puolet kaapin syvyydestä. Näin tavaroiden taakse ei mahdu piiloon  muita. Oviin voi ripustaa koukkuihin jotain, ja ne mahtuvat kaappiin, vaikka ovet laittaa kiinni. Kaapissa on myös pöytätason tyyppinen, johon voi laskea tarvikkeita käsistään.  Kapeat hyllyvälit ovan papereita varten. Alhaalla heti pöytätason alapuolella on väli isoille papereille ja ylempänä on oma välinsä pienemmille papereille. 

Lopputulos on kutakuinkin sitä, mitä halusin. Kutsun kaappia inspiraatiokaapiksi mutta inspiraatiolla on kyllä tapana hautautua sen uumeniin. Jotta sieltä saa inspiraatiota, se tulee pitää siistinä. Motivaatiota siihen olisi kyllä, mutta se ei oikein sovi yhteen kaapin luonteen kanssa: kaapilla tulee yleensä pyörähdettyä inspiraation iskiessä ja silloin on mielessä paljon muutakin kuin kaapin siistinä pitäminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...