lauantai 14. kesäkuuta 2014

Naulakko, johon laittaa takkinsa

Eteisen toimivuuden ensimmäinen ehto on se, että kaikkien asukkaiden vaatteille on säilytyspaikka. Muuttaessamme ihmettelin, että missä ihmeessä edelliset asukkaat olivat säilyttäneet takkejaan. Eteisessä oli vain muutama koukku portaiden alla. 

 Eteisessä meillä on aika vähän tilaa. Yläkertaan johtavien portaiden alla on tilaa, mutta haaveilen alaosan täyttävistä kiinteistä kaapeista, en halua siitä sotkuisen näköistä takki- ja lakkimerta, ainakaan pysyvästi. 

Naulakolle jäi vain yksi paikka, mutta joku oli keksinyt sijoittaa siihen sähkökaapin. Sähkökaappi oli lähes puolet seinän leveydestä ja muutaman sentin irti seinästä. Seinään ei siis voinut kiinnittää naulakkoa ja omilla jaloilla seisova kokonaisuus olisi jäänyt irti seinästä ja sähkökaappi näkyville.

Itse kun tekee niin saa sellaisen kuin haluaa. Sulattelin suunnitelmaa ja ostin puutavaraa. Aloin rakentaa naulakkoa, joka sopisi juuri meidän eteiseen.Rakensin "kakkoskakkosesta" kehikon, jolla saisin naulakon seinästä irti, sähkökaapin oven tasalle.

Kehittelin mielessäni idean kaukalosta, koska kinttaille, heijastimille, otsalampuille ja muulle eteiseen kertyvälle tavaralle tarvittiin paikka, jonne ne on helppo nakata, mutta josta ne ei näy kovin kauas. Yleensä jos eteisessä on joku pöytätaso, niin se on täynnä juuri tätä epämääräistä tavaraa. Kaukaloon uppoaa niin paljon tavaraa, ettei sitä tarvitse tyhjennellä jokaisena siivouspäivänä. 


Ompelin kehikon päälle kankaan, joka on kiinnitetty puihin tarranauhalla. Se on helppo poistaa, kun käydään sähkökaapilla tai jos haluaa myöhemmin vaihtaa eteisen ilmetta uudella kankaalla.


Rakensin yläosan, jossa on käytetty apuna hyllynkannakkeita. Sekä ylä- että alaosa roikkuu taakse jäävästä puukehikosta kettinkien varassa. Riittävän järeillä koukuilla kiinnitettynä rakennelma on tosi tukeva. Ei hetkahda vaikka olisi enemmänkin painoa naulakossa.

Ketjut yläosan alapinnassa olivat alunperin sitä varten, että niihin saisi henkareita. Meillä ei kuitenkaan eteisessä käytetä henkareita, joten ketjujen tarpeellisuus on hieman kyseenalainen, mutta ainakin ne tuovat rouheaa tyyliä. Puutavara oli karkeaa aitalautaa, koska halusin rouheaa tyyliä. Koukut on takorautaa ja maksoivat maltaita. Koukut ja kettingit on Minimanista ja taustan kangas on Anttilan pussilakanasta.

Huomio vielä säkökaapin peittämisestä: Sähkökaapin edessä ei yleensä ottaen saa olla peittävää tai palavaa materiaalia. Sähkökaappi on yksi niistä paikoista kotona, josta voi alkaa tulipalo tai mikäli muualla talossa tulee oikosulku, sähkökaapista pitää päästä nopeasti katkaisemaan sähköt. Tämän naulakon saa kuitenkin poistettua sähkökaapin edestä nopeasti. Tulipalon välttämiseksi imuroin sähkökaapista pölyt riittävän usein ja olen kiinnittänyt sähkökaapin sisälle palovaroittimen. Ammattimiehen mielipide oli, että nämä toimenpiteet riittävät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...