keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Lemppari kangaskauppani

Aloitan ompelemisen inspiraation iskiessä ja silloin on hyvä olla kangasta heti ja riittävästi. Siksipä minulle ei sovi sellainen, että menisin kangaskauppaan ostaamaan kangasmenekkilaskemien mukaan täsmällisen määrän kallista kangasta ja siihen kaikki tarvikkeet samalla. Sitten kun päätäkin lennosta vaihtaa suunnitelmaa tai idea jää kokonaan toteuttamatta, minulla on kallis kangaspala kaapissa ja se riittää vain siihen, mihin se oli alunperin suunniteltu... 

Sen vuoksi on onnenputku, että täällä Kokkolassa on kangasoutlet Parttitukku. Sen aukioloajat ovat suppeat, mutta kangasvalikoima on todella kattava. Hinnatkaan eivät huimaa päätä. 

Kangasvalikoima on niin laaja, että ei varmaankaan ole kangasta, jota sieltä ei löytyisi. Mikään kovin trendikäs paikkahan se ei ole, mutta jos etsii jotain tiettyä, on se paljon todennäköisempää löytää täältä, kuin jostain muusta kangaskaupasta. Kannattaa kertoa mitä etsii! Myyjä tietää missä sitä on, omat silmät siellä ei näe kuin puolet kangaspaljoudesta. 

Talvella menin hakemaan mintun värisiä verhoja ja sain juuri sitä oikeaa sävyä verhoihin, tyynyihin ja satiininauhana. Nyt viimeisimmällä kerralla menin ostamaan tuulitakkikangasta, resoreja, mekkokangasta, alushamekangasta, hupparikangasta ja pitsiä ja pellavaa. Löysin niitä kaikkia! 

Metrihinnat ovat noin 1-6 €/m ja kangasta on turha ostaa muuten, kuin tasametrein. Tämä sopii erityisen hyvin minulle, joka tarvitsen kangasta aina mielummin vähän enenmmän ja yleensä en edes tiedä miten paljon sitä tarvitsen (etenkin jos en tiedä edes mitä aion siitä tehdä)

Huomautin tammikuussa heidän kotisivuillaan olevan väärät aukioloajat, mutta näköjään niitä ei ole korjattu... Parttitukku sijaitsee siis osoitteessa Tehtaankatu 45, Kokkola (Minimanin vieressä) ja nykyiset aukioloajat ovat ma ja pe 10-17, ti 10-15, ke-to 10-16 ja kesälauantait suljettu. Talvella lauantaisin 10-14. 

Tässä pieni näyte, mitä viimes tarttui sieltä mukaani. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...