keskiviikko 10. elokuuta 2016

Juthbackan markkinat - seudun suurin vanhan tavaran tapahtuma

Juhtbackan markkinat ovat taas täällä pe-la 19-20.8.2016 Uusikaarlepyyssä! Juthbackan markkinat on järjestetty vuodesta -75 lähtien ja ne on viimesen päälle kovanluokan juttu vanhan tavaran ystävien kesken. Kovimmat kirppistelijät kiertävät aluetta kaksi päivää - tällaiset harrastelijat, kuten minä, kahlaavat alueen päivässä.

Kuva: Pinterest / Lindaslantliga.com

Olen käynyt markkinoilla muutaman kerran, olen viihtynyt hyvin ja tehnyt hyviä löytöjä. Iso reppu tai perässä vedettävä vaunu on hyvä olla mukana, jos mielii tehdä hankintoja, sillä käsissä ei kannata tavaroita kantaa koko päivää. Liikenteenohjaajat ohjaavat autot paikoitusalueelle ja ne ovat useimmiten sen verran kaukana, ettei pienen ostoksen takia viitsi lähteä sitä autolle viemään. Isommista ostoksista voi sopia myyjän kanssa, että tulee noutamaan ostoksen päivän päätteeksi. Alueella myydään ruokaa ja juomaa, mutta myös omia eväitä voi syödä. Alue on niin iso, että nälkäkiukku on taattu jos evästaukoa ei pidä, joten ruokailu on suositeltavaa.

Seuraksi Juthbackaan kannattaa valita joku omantasoinen kirppishullu, jotta etenemistahti on kutakuinkin sama. Hetkellinen erkaneminen on luultavasti väistämätöntä, mutta jos seurue on samalla agendalla, riittää muilla ymmärrystä odotella viimeistä tulijaa viimeistään rivin päässä. Vastentahtoisia seuralaisia tapahtumaan ei kannata yrittää raahtata.

Tapahtuman virallinen kesto on minun tietojeni mukaan vuorokausi: Markkinat alkavat pe klo 16 ja päättyvät la klo 16. Olen kuitenkin kuullut, että osa myyjistä tulee paikalle jo torstai-iltana ja perjantai aamusta asti alueella on kova kuhina. Jos etsii harvinaisuuksia, kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä perjantai-aamuna tehdään kovimmat löydöt. Lauantaina iltapäivän puolella taas voi paremmin saada tingattua hinnoista, kun myyjillä on jo kotiinpaluu mielessä.

Vahva suositus Juthbackan markkinoille! Kannattaa lähteä kauempaakin.

Tapahtuma pähkinänkuoressa:
Aika: pe-la 19.-20.8.2016
Paikka: Juuttaantie 34, Uusikaarlepyy / Juthasvägen 34, Nykarleby
Tapahtuman kotisivu: http://www.juthbacka.fi/markkinat

P.S.
Hyviä kuvia vuoden 2015 markkinoilta löysin Lindas Lantliga -blogista täältä: http://lindaslantliga.com/2015/08/juthbackamarknad-2015/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...