tiistai 5. syyskuuta 2017

Kukka-asetelmien tekeminen


Ai että mää tykkään leikkokukista! Oon vasta ihan viime aikoina innostunut leikkokukista, aiemmin ne tuntui jotenkin niin kertakäyttöisiltä. Mutta jos ostaa kestäviä kukkia, niistä voi tehdä aina vain uusia asetelmia. Kukat on yksinkertaisesti tosi kauniita, enkä tiedä miksi en ole aiemmin niitä osannut tällä tavalla arvostaa.

Sain innostusta Kokkolalaisesta kukkakaupasta Lindell Flowersista, jossa kävimme marttayhdistyksen porukalla vierailemassa. Paikan isäntä, Strömsöstäkin tuttu Owe Salmela näytti meille, kuinka hän tekee leikkokukista asetelmia ja antoi vinkkejä, mitä pitää leikkokukkien kanssa muistaa. Ilta oli mielenkiintoinen ja opettavainen. 

Muutama päivä myöhemmin menin käymään Kannuksen kukkakauppa Ruususessa. Ruusunen on hurmaava pikkukauppa, jossa on leikkokukkien ja viherkasvien lisäksi sisustustavaraa ja iloinen palvelu. Taisin jotenkin höpertyä siellä, nimittäin sen jälkeen meillä on ollut leikkokukkia lähestulkoon joka päivä. Ruususesta ostamani leikkokukat on poikkeuksetta kestäneet jopa kolmisen viikkoa! Kaksi viikkoa ne näyttävät tuoreilta, ja kolmannella viikolla - noh, ei enää virheettömiltä, mutta hyviltä. Kukat ovat minun kokemuksen aivan eri luokkaa kuin marketista ostetut kiput.

Kukkakaupasta voi selvitä ulos myös ilman, että kukkaron nyörejä täytyy höllentää kohtuuttomasti. Muutamallakin kukalla saa aikaiseksi kauniin asetelman kun käyttää luovuutta ja ehkä luonnon materiaaleja kukkien lisänä. Saat pieneen arjen piristykseen kukat jo 5-8 eurolla ja jos on varaa pistää rahaa hieman enemmän, 10-15 euroa, niin saat materiaalia toteuttaa jo isompi asetelma arkeen tai juhlaan.

Tässä ensimmäisessä simpelissä arkipäivän asetelmassa on käytetty kellarista löytyneitä pikkupulloja ja keittiön siivouspäivänä bongattu valurautapannu. 
Toinen on juhlallisempi, tein sen kummitädilleni lahjaksi. Tein asetelman keraamiseen viherkasvin ruukkuun ja aloitin punomalla koivurisuista kranssipohjan tapaisen "pesän" kukille.Tämä toinen kimppu meni "anoppikokelaalle" lahjaksi - tämä oli erittäin vaikea kuvata, kuvat eivät tee sille oikeutta. Myös tässä kimpussa on koivurisukranssi pohjana.
Asetelmien teossa riittää kyllä harjoiteltavaa, mutta olisipa tosi kiva oppia sitomaan kukkia! Tässä siis yksi haave tulevaisuuteen :)


-Annakreeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...