sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kaapin ovien maalaaminen


Tuli päivitettyä eteisen kaapistoa tälle vuosituhannelle ;) Tuollaiset ritiläovet on oikeastaan aika hienot, vai mitä!? Mutta mäntypuu jotenkin masentava. Otin uuden kodin haltuun ja testasin perheen sietokyvyn rajoja - ei tullut rajat vastaan, vaikka maalausprojekti oli levällään olohuoneen lattialla muistaakseni ainakin pari viikkoa....ja vetimien hankkiminen on venynyt kuukausia! Kärsivälliyys asuu tässä talossa, kuten myös rento ote elämään.

Ritilät oli melko työläitä maalata ja jouduin maalaamaan kaksi maalikerrosta. Telaa ei voinut tässä projektissa käyttää, joten valitsin maaliksi liuotinohenteisen Empire -hyytelömaalin joka tasoittuu hyvin vaikka maalaa pensselillä. Mielummin olisin maalannut vesiohenteisella maalilla, mutta niillä on minun kokemukseni mukaan vaikea saada tasaista pintaa pensselillä ja vesiohenteisen kanssa käytän siksi mielummin telaa. Tässä projektissa se vai ei olisi käynyt.

Erityisesti liuotinohenteisella maalilla maalatessa kannattaa käyttää ohuita kumihanskoja, niin ei sotke käsiään. Kun maalaamisesta pitää taukoa, pensseliä voi kostuttaa hieman tärpättiin (ihan vähän riittää) niin, että se pysyy paremmin kosteana ja kääriä ympärille muovikelmua. Pensseli pysyy muovin sisässä hyvänä vaikka projekti vähän venähtäisi ja voit jatkaa maalaamista näppärästi sitten kun sen aika on.

Note to self: Ennen kuin alat maalata, imuroi ja pyyhi pölyt huolellisesti. Pölypallot, kissankarvat ym hiukkaset maalipinnassa eivät ole jees. Siitäkin huolimatta lopputulos on makee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...