tiistai 3. marraskuuta 2015

Vitriini vanhasta ikkunasta

Pitkään haaveena ollut vitriini on nyt valmis ja pääsen esittelemään teille tämän pienen rakenteluprojektin. Vitriinin runko on liimapuulevyä ja ovena on vanha ikkuna. Rungon sahasin liimapuulevystä luottotyökalullani kuviosahalla. Sahaamiseen minulla on katkaisusirkkeli ja tämä kuviosaha ja näillä pärjään aika pitkälle. Jonakin päivänä hankin varmasti enemmän työkaluja, tarkempaan sahaamiseen ja isompien juttujen sahaamiseen, mutta tätä comboa voin suositella aloituspaketiksi. Olen yllättynyt miten hyvin ne riittävät tarpeisiini.

Projekteihin, joita teen pihalla, olen vallannut terassin.... Siinä saa värkätä sateelta suojassa ja tarvittaessa saa räpättyä valot päälle. Tosi kätevää näin sysyllä.
Sahasin siis rungon ja kolme hyllyä ja porasin reiät ruuveille. Ajattelin kokeilla puutappiliitoksia, mutta oikaisin sitten kuitenkin ja laitoin osat kiinni ruuveilla. Reikien poraaminen on tärkeää, sillä liimapuu - ja mikä tahansa puu - halkeaa helposti jos ruuvaa niin, ettei valmiita reikiä ole. En suosittele ottamaan riskiä.

Maalasin rungon ulkopuolelta Jdl Vintage Paint kalkkimaalilla ja pyyhkäisin aavistuksen tummaa vahaa maalin päälle. Jos kalkkimaali ja antiikkipatinointitekniikka kiinnostaa, voit lukea siitä enemmän aiemmista postauksistani tästä ja tästä. Sisäpuolelta maalasin puuosat valkoisella kalustemaalilla. Vitriinin oveksi tullutta vanhaa ikkunaa en maalannut, se on siinä kunnossa kuin ostaessani sen. Alla olevassa kuvassa olen yrittänyt kuvata sen, miltä kalkkimaalilla maalattu pinta näytti ennen vahaa ja miltä sen jälkeen kun siinä oli pääosin väritön vaha, mutta seassa aavistus tummaa vahaa.

Sitten sovitin lasioven paikoilleen ja kiinnitin sen kolmella melko järeällä saranalla. Vanhat ikkunat ovat melko painavia. Lisäksi kiinnitin hakasen, jolla ovi pysyy kiinni. 

Aivan viimeisenä maalasin pahviset taustalevyt, tietysti vanerilevy koko takaosaan olisi ollut siistimpi, mutta minulla ei sattunut olemaan vaneria. Tukeva pahvi ajoi asiansa. Pohjamaalasin pahvin valkoisella kalustemaalilla ja vedin päälle mintunvihreän kalkkimaalin.Taustapahvit on helppo myös vaihtaa tai maalata uudestaan kun haluaa vaihtelua.

Seinään kiinnitys piti tehdä melko järeästi, sillä vitriini painaa aika paljon. Kiinnitin kaapin seinään kulmaraudoilla. Hirsipaneeli on seinämateriaalina helppo, kun siihen voi kiinnittää painaviakin juttuja.

Ajattelin että vitriini olisi kaunis viinilasien ja muun lasitavaran säilytykseen, mutta oikeastaan ne eivät näy kaapista mihinkään. Ehkä etsin sittenkin vitriiniin jotain värikkäämpiä juttuja ja laitan viinilasit takaisin astiakaappiin.


Kopallinen inspiraatiota on myös Facebookissa!
Käy tykkäämässä, niin saat uusimmat jutut uutisvirtaasi.


6 kommenttia:

 1. Kiva idea, joka sopii hyvin vähän ahtaanpaankin tilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Siitä tuo idea oikeastaan alunperin lähti, että meillä ei ole mitään muuta paikkaa, mihin voisi vitriinin laittaa, kun ei ole ehjää seinää juurikaan. Tuollainen mahtuu olemaan tuossa keittiön oven ja ikkunan välissä, vaikka väli on kapea :) Sainpas toivomani vitriinin!

   Poista
 2. Hieno! Sekä idea, että lopputulos. Hakanenkin sopii kokonaisuuteen napisti :)

  Hyvä oivallus myös nuo taustapahvit. Eihän siellä tosiaan vaneria tarvitse olla, kun toimii mainiosti noinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, heh, nuo taustahvit.... Ikean huonekalujen pakkauksissa on niin hyvää pahvia (ja paljon) etten ole raskinut heittää pois :D Arvasin että kyllä mää vielä joskus niitä tarvin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...