maanantai 30. marraskuuta 2015

Portaikon uudistus

Eteisessä on tapahtunut aika suuri muutos, kun tuunasin vähän yläkertaan vievää portaikkoa. Aiemmin askelmien välissä oli raot, josta roskat ja pöly pääsi tippumaan portaiden alle. Haaveilin siitimmistä ja vanhanaikaisemmista portaista, umpinaisista. Pinterestissä on kaikenlisäksi hirveä määrä kaikkia hienoja ja persoonallisia portaikkoja, joissa on käytetty maalia ja tapetteja. Tässä on ennen ja jälkeen kuvat meidän portaikoista.


Meidän portaikko oli helppo laittaa umpeen. Tarvittiin vain 4 mm vaneria, vanerin sai naulattua ylä- ja alareunoista askelmiin kiinni pienillä nauloilla. Vanerin ostin valmiiksi mittojen mukaan sahattuna Finespolta, toimitusaika oli pari tuntia ja maksoin vain vanerista - sahaaminen kuului hintaan. Hämmentävän helppoa ja edullista. 

Vanerin palaset maalasin toiselta puolelta kalustemaalilla, samalla sävyllä, kuin portaiden askelmat on maalattu. Maalattu puoli näkyy portaiden alapuolella. Toisen puolen vanerista tapetoin marokkolaistyylisellä vaalealla tapetilla. Sen jälkeen kiinnitin vanerit paikoilleen.Koko eteiseen tuli rauhallisempi tunnelma ja tapetti sopii meidän taloon tosi hyvin! Aiemmin rauhattomuutta toi se, että jokaisen portaan välistä näkyi läpi, portaat melkein vilisi silmissä. Musta portaikon alapuoli on "huomaamaton" ja hyvä jatkumo olohuoneen mustan seinänpätkän takana - Meillä siis olohuoneesta näkyy hyvin eteiseen.

Nyt kun portaikko on ummessa, on portaiden alla oleva tila paremmin otettavissa hyötykäyttöön. Jälleen kerran lopputulos oli parempi, kuin osasin kuvitellakaan! Se jos mikä palkitsee vaivasta.

Mukavaa viikon alkua kaikille! :)
-Annakreeta

P.S Käykäähän osallistumassa villasukkien arvontaan! Vielä ehtii, klikkaa tästä.


4 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Kiitos ideasta! Meillä portaiden alusta on tarpeellinen säilytystilana ja laatikot aina pölyn peitossa. Tuunaan omani samalla tavalla heti joululomilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...