maanantai 30. marraskuuta 2015

Saunan jouluinen sisustus

Ulkosaunassa on ihana saunoa talvella. Erityisesti pakkasella. Lumista polkua kiiruhdetaan narskuvan lumen päällä - tähtitaivaan alla - mahdollisimman nopeasti lämpimän saunan turvaan, sytytetään kynttilät ja huokaistaan syvään lauteille istuessa. 

Tänä talvena ei ole ollut vielä pakkasta kuin yhden kerran. Saunottu on kuitenkin parina iltana viikossa säännöllisesti. Saunalla olisi vielä rakentelua: lauteet ei ole ihan valmiit, väliovi jäi syksyllä maalaamatta ja pukuhuoneesta puuttuu penkki ja pikkupöytä. Suunnitelmat on kirkkaana mielessä, mutta lyhyt valoisa aika viikonlopun vapaapäivinä ei riitä suunnitelmien toteuttamiseen. Hommat odottaa suosiolla kevättä.

Saunalla on pimeä, siellä ei näy keskeneräiset työt. Ikkunasta katsellessa ei muista mitä kaikkea pitäisi tehdä - saunassa ajattelen kauniita asioita. Viime viikonloppuna sain lauteilla ajatuksen, jonka toteutin tänään. Laitoin ikkunaan oksan ja oksasta roikkumaan kristalleja. Loput neulaset tipahtaa varmaan ensimmäisissä löylyissä, mutta eipä se mittään.


Tämän oksan lisäksi saunan joulusisustus koostuu lähinnä lyhdyistä, joita on käytännön syistä useita. Saunapolun varressa on koivun rungon ympärillä valoköynnös, joka valaisee polun jyrkkää kohtaa, joka pimeässä on jopa vaarallinen.

Saunalla meillä on valaistuksena saunan ulkopuolella, ikkunan takana iso lyhty, jossa poltamme kerrallaan kolmea kynttilää. Se tuo riittävästi valoa löylyhuoneeseen. Pukuhuoneessa meillä on valot yleensä kahdessa mustassa pikkulyhdyssä. Tarvittaessa naulakon päälle voi laittaa vielä kolmannen, mutta koska emme tavallisesti käytä pukuhuonetta pukemiseen, niin valoa ei oikeastaan tarvitse enempää.

  


 

 
Kopallinen inspiraatiota nyt myös Facebookissa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...