lauantai 8. elokuuta 2015

Kevyt antiikkipatinointi peilille

Innostuin kesälomalla kokeilemaan antiikkipatinointia tummalla antiikkivahalla, kun sopiva testauskohde sattui sopivasti eteen. Vanhemmillani on vanha lipasto, jonka päällä on uutta tuotantoa oleva peili. Ne sopivat mittasuhteiltaan ja tyyliltään pariksi hyvin, mutta peiliosa oli valkoiseksi maalattuna jotenkin kliininen, kun taas lipasto on jo elämää nähneen näköinen. Tarkoitus ei ollut tehdä kovin suurta muutosta, ja tässä tapauksessa kyllä tämä pieni muutos oli se, joka täydensi tunnelmallaan kokonaisuuden.
Maalipinta oli tehdastekoiseksi melko karhea, mutta periaatteessa maalipinta oli aivan tavallista kalustetehtaan maalia. Siksi vaha ei tartu sen päälle kovin hyvin. Kulmiin halusin enemmän patinaa, joten hion reunoja ja kulmia hiomapaperilla. Sen jälkeen levitin antiikkivahaa reunoihin pensselillä ja pyyhin rätillä ylimääräisen pois. 

Levitin vahaa vain reunoihin (noin 3-5 cm reunoista), en koko peiliin, häivytin vain vahaa rätillä reunoilta keskelle. Loppua kohti, kun rätissä itsessään oli jo vahaa, ei vahaa tarvinut levittää pensselillä enää niin paljon, kuin kuvassa. Antiikkivaha, jota käytin oli Liberonin sävy tumma tammi. 


Ja nyt peili sopii hieman kolhiintuneen lipaston kanssa paremmin yhteen. Lopputulos on kevyt, mutta tunnelma on aivan eri, kuin kliinisen valkoisena. Tätä tekniikkaa tulen ehdottomasti käyttämään jatkossakin!


4 kommenttia:

  1. Tuli kyllä todella kaunis kokonaisuus ja mielestäni sopivampi huonekaluun kuin täysin valkoinen. Tervetuloa myös meille kylään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos Anis. Käväisin heti blogissasi, ja voi miten kiva remppa teillä on tehty vanhaan mökkiin :) Itsellänikin on haave kunnostaa joskus oikeasti vanha mökkin, mutta uskon, että tuollainen vähän uudempikin vanha tyydyttää ainakin vähän remppaintoa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...