torstai 1. kesäkuuta 2017

Välitilinpäätös


Elämässäni on ollut varsinainen välitilinpäätöksen aika. Se on näkynyt myös täällä blogissa pitkänä hiljaisuutena. Sekalaiset asumiskuviot, vuokra-asunnot, loputon unen tarve ja uupumus ovat vieneet voiton luovuudestani ja tästä blogista - luovuuteni tuotoksesta. Olen joutunut ottamaan aikaa itselleni ja luopumaan paljosta. Se on ollut monessa kohtaa vaikea myöntää ja tehnyt kipeää.


Kuinka vaikeaa voikaan olla muutos? Se, että luopuu jostain, mitä on tavoitellut, minkä on kovalla työllä saavuttanut tai pitänyt jopa itsestään selvyytenä? Se, kun täytyy myöntää, ettei pystykään tai haluakaan, täytyy tyytyä vähempään. Luopuminen kuulostaa aina siltä, että tyytyy vähempään. Mutta onko uusi vaihtoehto sittenkään entistä vähäpätöisempi, jos valinnan tekee siitä viisaudesta käsin, että näin on minulle tässä hetkessä parempi? Ehkä huomaat, että jokin asia, mikä palveli sinua ennen, ei olekaan oikea sinulle enää. Juuri kun luulit tietäväsi, miten jokin asia on, se onkin muuttunut. Sitä elämä on - pysyvää muutosta. Ei auta kuin sopeutua.


Luopumisen lisäksi olen oppinut viime aikoina paljon muuta. Olin juuri oppinut, että päästäkseen eteenpäin, on tehtävä valintoja ja laitettava toimeksi. Nyt olen oppinut, ettei kaikkea tarvitse ottaa asiaksi tässä-heti-nyt. Ei tarvitse luopua, mutta ei tarvitse myöskään kiirehtiä, sillä resurssit eivät riitä kaikkeen yhtäaikaisesti vaikka olisi kuinka tehokas. On opittava erottamaan ne asiat, jotka voit saavuttaa tarttumalla toimeen ja ne asiat, joiden aikaa täytyy vielä hetki odottaa. Neuvoni sinulle, joka olet ajelehtinut tyytymättömyyteen: Tartu toimeen ja lähde seuraamaan unelmiasi! Neuvoni sinulle, joka tiedät mitä haluat: ole kärsivällinen ja kuuntele sydäntäsi tarkasti, oikea ristys tulee vastaan!


Kun oppii luopumaan, voi tuntea olevansa vapaa. Sinun on siedettävä muutosta, jotta voit valita aina uudelleen sen, minkä sydämessäsi haluat valita. Muutokseen kuuluu aina luopuminen: jotta jokin muuttuisi, on jonkin muututtava. Sen jälkeen, kun sinulla on vapaus valita, et enää joudu ottamaan vastaan elämässäsi olevia asioita vaan saat ottaa ne vastaan. Kun olet ollut luopumisen kynnyksellä ja valinnut uudelleen, sen jälkeen saat olla parisuhteessa kumppanisi kanssa tai saat mennä vanhaan työpaikkaasi. Saat asua siinä kuppasessa pikkukaupungissa, jota hetki sitten vielä inhosit. Mutta niin kauan kun pelkäät luopumista, sinun on pakko pysyä vanhassa. Ja siitä on vapaus kaukana.


2 kommenttia:

  1. Viisaita sanoja, jotka tulleet pitkällisen pohdinnan tuloksena! Voimia ja intoa tulevaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Vapaus, jos mikä, on inspiroivaa - olen täynnä intoa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...