keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Lintujen ruokailupaikka

Viikonloppuna ehdin pitkästä aikaa pihalle valoisaan aikaan ja laittelin linnuille ruokailupaikan. Linnut olivat jo varmaan nälkäisiä, kun maa alkaa olla jäässä. Meillä ruokittiin lintuja jo viimetalvena, mutta ruokailupaikka ei ollut ihan viimeisen päälle toimiva. Nyt kokeillaan toisenlaista.Paikka näkyy kivasti olohuoneen ikkunasta ja on suojaisassa paikassa takapihalla, metsän reunan lähellä. Lähellä on useampi puu, jotka antavat suojaa. Saunapolku kulkee tästä vierestä ja on kiva saada jotain "rakennettua" sen varrelle.

Kiinnitin siis heinäseipäitä kahden puun väliin narulla. Seipäisiin ripustin sitten siemenautomaatit ja talipallot. Samalla somistin saunapolun vartta muutenkin. Toin sinne heinäseipäistä tehdyn kolmijalan ja laitoin siihen paikan lyhdylle. Saunalle tai polulle ei tule valoja, joten lyhty polun varressa - edes tämä yksi - tulee tarpeeseen. Lopuksi innostuin vielä iskemään lapion routaiseen maahan ja muotoilemaan rinteeseen portaat. Meinasin vetää siinä oikein kunnon lipat edellisellä saunareissulla.

Tänään ehdin töiden jälkeen kuvaamaan ruokailijoita, joita saamani raportin mukaan oli päivällä ollut ruuhkaksi asti: paljon pikkulintuja, harakka ja oravia. Liikenteen ohjaajaa olisi tarvittu vielä iltapäivälläkin, vaikka aamupäivällä oli kuulemma käynyt vielä kovempi kuhina. Piilevä luontokuvaaja minussa ei ole vielä varsin kehittynyt, mutta sain sentään kolme tinttiä ikuistettua yhteen kuvaan!

Kopallinen inspiraatiota nyt myös Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...