maanantai 21. syyskuuta 2015

Vintage taulut seinälle

Tämän päivän postaus on nopea, helppo ja edullinen tauluprojekti. Etsin netistä kuvaa sipulista erästä projektia varten ja silmääni sattui pari kaunista vintagetyylistä kuvaa. Laitoin tulostimen laulamaan ja nyt ne ovat seinällä. Kaapissa oli valmiina kaksi ylimääräistä ikean kehystä, johon laitoin tulostetut kuvat. Sienet ja sipulit sopii hyvin syksyyn.

Alimmassa kuvassa näettekin projektin, joka on odottanut liian kauan. Olen kunnostanut lipaston jo pari vuotta sitten, mutta siinä ei ole ollut vetimiä ollenkaan. Siksi siinä ei myöskään ole säilytetty mitään, kun laatikot on ollut niin vaikea saada auki. Joskus vain on niin hakalaa, niinkuin näiden vetimien kanssa. En löytänyt millään sopivia vetimiä oikean värisinä, mutta nyt päätin kuitenkin asentaa vetimet paikoilleen, jotta laatikoita voisi käyttää. 

En ole tyytyväinen ulkonäköön, mutta en keksi miten saisin vetimet tuunattua lipstoon paremmin sopiviksi. Onko ideoita?! Pitäiskö vain ylimaalata vetimet laatikon etureunojen kanssa samalla maalilla? Vai kokeilla kikkailla jotain antiikkipatinointia niihin, niin että väri muuttuisi vaaleampaan suuntaan? Jotain muuta, mitä? 

Mulla alkaa jo kärsivällisyys loppumaan ja tekisi mieli saada tuo viimein valmiiksi. 9 kommenttia:

 1. Ihanat taulut ja kaunis lipasto. Ensisilmäyksellä lipastossa ei näytä olevan mitään vikaa, mutta jos asiaa miettii pitemmälle, niin kieltämättä vetimet muuttavat lipaston vähän levottomaksi.
  Spraymaalit ovat halpoja ratkaisuja. Suhauttelet vetimet toisen väriseksi ja jos vieläkään ei miellytä niin toinen pullokaan ei tee isoa lovea kukkaroon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kati... mää olen noita spraymaaleja miettinyt ja nuo onkin nyt mattamustalla maalattu.... muttakun kaikki sprayt on väärän värisiä - tai ehkä ongelma on se pinta, joka ei ole yhtään eläväpintainen.

   Hetkinen. Siinähän se ongelman ydin tulikin. Haluan sellaisen eläväpintaisen värin, niinkuin metallisissa vetimissä on. Autoit siis paljonkin mua eteenpäin :D

   Poista
 2. Uutena lukijana hyppään kelkkaan! Taidanpa tulla oikein ajan kanssa lukemaan vanhoja postauksia ja ihastelemaan kuva. Tervetuloa myös vastavierailulle omaan blogiini: http://villivarpunen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari, tervetuloa! :) Tsekkaa ihmeessä myös vanhempia juttuja. Esimerkiksi tunnisteilla talvi ja joulu löytyy viimevuodelta sellaisia projekteja, joista voisi nyt ammentaa inspiraatiota.

   Poista
 3. Ihanat taulut!

  Munkaan silmään nuo vetimet eivät pistä, mutta livenä se voi olla ihan eri juttu. Kiva lipasto joka tapauksessa! Spray-maalia tuossa jo ehdotettiinkin, lisäksi on olemassa sellaisia maaleja, jotka patinoivat pinnan muistuttamaan vaikkapa kuparia, messinkiä tai ns. aseöljyttyä metallia, jota näkee sävynä paljon vanhoissa mööpeleissä. Jos laatikot ovat kovin tiukkoja avattavia, kokeilepa liukastaa vastakappaleita kynttilällä! Sitä kun hieraisee laatikon liuku-osaan ja sen lipastossa olevaan vastakappaleeseen, niin liukuvuus parantuu. Sitä (kuten perunajauhoja jne) on käytetty ennen helpottamaan avattavuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, pitääpä kokeilla etsiä sellaista patinamaalia :) Ja kynttilöitä vois kyllä vähän pyyhkäistä, ei ois pahitteeks ollenkaan!

   Poista
 4. Kauniit taulut ja tosi kiva blogi Sinulla täällä;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...