perjantai 23. tammikuuta 2015

Kangaskassi muovipussin kaavoilla


Vastustan muovipusseja, mutta käytännön tasolla on petraamista - Näin kai asian laita on monella. Kaupassa tulee useimmiten käytyä töiden jälkeen jos jaksaa, joten koskaan ei oikein aamulla tiedä että onko kauppapäivä vai ei. Mulla on kangaskasseja, mutta niitä ei varmuuden vuoksi viitsi ottaa mukaan, koska ne täyttävät koko käsilaukun ja tarvin sitä muuhunkin... Joten liiankin tuttu on se kuvio että "mää ny jotain vähä haen - - jaa, en mää saa näitä autoon, pakko ottaa pussi"

Muovipussihan on nerokkaan muotoinen, se menee pieneen tilaan, mutta sinne mahtuu tosi paljon ostoksia - niin, jos kassi ei repeä jo kassalla jonkun terävän kulman takia. Ompelin siis muovipussin kaavoilla kangaskassin tuulipukukankaasta, joka on kevyttä, ohutta mutta kestävää.

Ajattelin, että tässäpä illaksi kiva, helppo ja nopea homma. Kiva ja helppo tämä oli, mutta aloin hifistelemään ja ompelin kanttaukset kaikkiin saumoihin. Ei siis ihan niin nopea homma. Pitkän työpäivän jälkeen kun tähän ryhdyin, niin melkeen loppui sinni. Mutta sisulla vedin loppuun asti ja tämä oli kuin olikin vain yhden illan projekti! 


Ja tässä tulee selvitys siitä, miten minä tämän tein. Leikkasin ensin muovipussin kaavoiksi. Leikkasin pohjan, sangat ja sivusauman auki.

Sitten leikkasin kankaan kaavan mukaisesti. Jätin saumanvarat sivusaumaan, pohjaan ja sankoihin. Suuaukolle ei tarvitse jättää saumanvaraa, jos kanttaa suuaukon ympäri. Suuaukon kohdilla pyöristin vähän tiukkoja mutkia, jotta saisin ne kantattua helpommin. 


Kanttasin ensimmäisenä suuaukon reunat. Minulla sattui olemaan kahta eriväristä violettia tuulikangasta ja tein nämä kanttaukset tummemmalla. 


 

Suuaukon mutkissa kannattaa saumanvaraan leikata halkiot, jotta kanttauksen saa ommeltua.


Kun suuaukon kanttaukset olivat valmiit, ompelin sivusauman. Ja nyt tarkkana! Saumat kannattaa ommella huolella, jotta koko hoito ei leviä kaupan kassalla. Käytä laadukasta lankaa ja lyhyttä tikkiä. Ompele myös siksakilla. Tämä muistutus pätee myös pohjan ja sankojen saumoihin.


Sivusauman ompelemisen jälkeen taittelin pohjan ja sangat oikeaan muotoon ja neulasin ne hetkeksi nuppineuloilla, että sain ne siististi ommeltua. Jätin siis saumanvarat ulospäin ja kanttasin nämäkin saumat, mutta käytin pohjan ja sankojen kanttauksissa kassin väristä kangasta. Ja sinnehän se käsilaukkuun sujahti odottamaan seuraavaa kaupassa poikkeamista. Tänään kassi pääsi ensimmäisen kerran käytännön testiin ja täytyy sanoa, että en keksi moitittavaa!  Ja nyt mietin, että kuinka voin tehdä seuraavan jotenkin helpommalla....?Kopallinen inspiraatiota löytyy myös Facebookista!
Käy tykkäämässä, niin saat uusimmat jutut uutisvirtaasi.


2 kommenttia:

  1. Mä kylvän näitä kasseja joka paikkaan mm.autoon niin aina löytyy veska vaikka tulis tehtyä hätänen kauppareissu työpäivän jälkeen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin oikein hyvä taktiikka :) Mullakin tarkoitus tehdä vielä monta lisää.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...