perjantai 9. tammikuuta 2015

Meksikonpata

Olen pitemmän aikaa jo syönyt kasvispainotteisesti ja mahdollisuuksien mukaan kokonaan kasvisruokaa. Viimeaikaisena projektina on ollut papujen ja linssien lisääminen ruokavalioon, sillä niistä saisi proteiineja ja muutenkin vähän lisää vaihtelua kasvispöperöihin. Pidän kyllä pavuista, mutta en ole niitä tottunut käyttämään.

Nyt olen ottanut ensimmäisen askeleen. Kokeilin punaisia linssejä meksikonpadassa ja olen ihan myyty! Ne tekee pataruuasta mehevän ja tuntuu että se jopa paranee, jos osa satsista jää jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Tähän meksikonpataan löytyy ainekset meidän kaapista lähes aina ja se on nopea tehdä.Koska meidän taloudessa asuu myös yksi lihansyöjä, tässä padassa on myös lihaa, mutta mielestäni kompromissi on parempi vaihtoehto, kuin tehdä eri ruuat tai alkaa kinastelemaan ruuasta. Tässä on käytetty 250 gramman paketti (pieni) jauhelihaa ja kasviksia on käytetty reilusti, jolloin lihan osuus on melko pieni. Näinkin voi siis vähentää lihan syöntiä ja lisätä kasviksia ruokavalioon.

Tein näin:
- Laitoin kattilaan kiehumaan hieman vajaa 2dl riisiä ja saman verran punaisia linssejä
- Ruskistin jauhelihan
- Kun jauheliha oli paistettu, kaadoin riisit, linssit ja keitinveden jauhelihan joukkoon jatkamaan kypsymistä. 
- Lisäsin myös mausteet: kaksi punasipulia pilkottuna, suolaa, jauhettua chiliä, jauhettua korianteria...kenties myös jotain muuta mitä en enää muista...
- Annoin kypsyä noin 10 min, kunnes riisit olivat lähes valmiita.
- Lisäsin joukkoon pakastevihanneksia, tällä kertaa espanjalaisia paistovihanneksia ja maissia, mutta muutkin käy vallan hyvin. Käytän joko pienen pussin kokonaan tai isosta pussista puolet.
-Annoin hautua sen aikaa, että vihannekset kuumenivat ja ruoka mehevöityi.


Meksikonpadan kanssa sopii tosi hyvin raejuusto. Kaapista löytyi myös pari kirsikkatomaattia kyytipojaksi. Nam! - Maistakaa vaikka!

Mitäs papuja tai linssejä kokeilisin seuraavaksi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...